Jump to content
Shipfriends

jozef

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

  1. Πάντως και τους γονείς μου που ρώτησα επειδή εγώ ήμουν μικρός τότε και δεν τα θυμάμαι αυτά, δεν υπήρχαν ιδιαίτερα παράπονα. Ίσα ίσα που οι περισσότεροι το θεωρούσαν πολύ γερό σκαρί. Το μόνο παράπονο που θυμάμαι ήταν για τη χωρητικότητα του σε αυτοκίνητα. Όσο για τις μανούβρες που λες νομίζω οτι είσαι λίγο υπερβολικός. Σίγουρα δεν ήταν τόσο ευκίνητο όσο το Κάρυστος αλλά δεν ήταν κακό. Βλέποντας μάλιστα τώρα τις φωτογραφίες του από την εποχή που ήταν καινούριο, το θεωρώ πολύ κρίμα που δεν το είχαν καλοδιατηρημένο. Θα ήταν πολύ όμορφο πιστεύω.
  2. πω πω πω.... Το εκραξες για τα καλα το κακομοιρο το καραβακι. Οι εξωτερικές σκάλες θυμάμαι μου είχαν κάνει κι εμένα τρομερή εντύπωση και είχα καταλάβει από την αρχή που το είδα οτι είχαν προστεθεί μετά κι ας ήμουν πολύ πιτσιρικάς οταν το πρωτοείδα. Τις τουαλέτες που λες όσο κι αν προσπαθώ να τις θυμηθώ δε μπορω... Δε θυμάμαι καν σε ποιο σημείο ήταν. Αυτά που θυμάμαι πολύ έντονα από το καράβι είναι το μπροστινό σαλόνι που άνοιγε πολύ σπάνια και δεν είχα καταφέρει να πετύχω ανοιχτό και τα αρχικά σχέδια του πλοίου που ήταν σε έναν τοίχο, στα οποία φαινόταν η αρχική του μορφή με την ανοιχτή πρύμνη και προσπαθούσα να φανταστώ πως θα ήταν... Φυσικά η απορία μου λύθηκε πολλά χρόνια μετά όταν βρήκα φωτογραφίες του στο σουηδό. Γενικά πάντως έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από το πλοίο και θα το χαρακτήριζα ως συμπαθητικό. Μάλλον βέβαια το λησμονώ επειδή μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια.
  3. Για το παλιό Κάρυστος υπάρχει ολόκληρο thread καθώς και για τα παλιά πλοία του Ευβοϊκού αλλά πουθενά δεν είδα αναφορά σε αυτό το καράβι. Γιατί έτσι; Κανένας δεν συμπάθησε αυτό το καράβι; Οι μόνες πληροφορίες που βρήκα ήταν αυτές από το γνωστό site. Πάντως από τις φωτογραφίες που είδα στα νιάτα του ήταν πολύ ωραίο καράβι, αλλά όταν γέρασε... Είχε πολύ άδοξο τέλος. ____________________________________________________ (1961, ex-Linda Scarlett, Isla De Menorca, Άννα, Νήσος Άνδρος, scrapped as Tirana)
  4. Προσάραξαν, μεσημεριανές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Κυνοσούρας Σαλαμίνας τα αγκυροβολημένα σε ντάνα RO-RO «TRACARRIER» σημαίας Παναμά και Δ/Ξ «MELINA», σημαίας Β.Κορέας, παρασυρόμενα από τη Ράδα Περάματος λόγω των επικρατούντων στην περιοχή δυσμενών καιρικών συνθηκών (ΒΔ5 bf). Άμεσα κινητοποιήθηκε το Ρ/Κ «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΙΙΙ» Ν.Π. 2144, το οποίο αποκόλλησε και ρυμούλκησε τα ανωτέρω πλοία στο αρχικό σημείο αγκυροβολίας τους ασφαλώς. Από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων στα δύο πλοία ενώ στην περιοχή έσπευσε αμέσως, προς παροχή τυχόν βοήθειας πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος. Στα ανωτέρω πλοία επέβαινε ένα άτομο - φύλακας των πλοίων λόγω κατάσχεσης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία τους. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Περάματος. Αρχική Δημοσίευση
×
×
  • Create New...