Jump to content
Shipfriends

thanosp

eMembers
  • Posts

    1,249
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by thanosp

  1. Χρόνια πολλά στο φόρουμ, και σε ακόμη περισσότερα!
  2. Με όλη την καλή διάθεση, επειδή αναφέρθηκε πολλές φορές η λέξη μονοπώλιο, σε ποιές γραμμές υπάρχει μονοπώλιο από την Aegean;
  3. Το BBC δημοσιεύσε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που διηγείται την ιστορία των ναυτικών του ελληνόκτητου MT Apecus το οποίο στις 19 Απριλίου 2019 έπεσε θύμα πειρατών 7 ναυτικά μίλια έξω από το Bonny Island, στο δέλτα του Νίγηρα. Η ιστορία περιγράφει την περιπέτεια από την πλευρά ενός από τους ναυτικούς, του Sudeep Choudhury. Μας δίνει μια ιδέα για τις συνθήκες στις οποίες αναγκάστηκαν να επιβιώνουν, τις προσπάθειες των οικογενειών των ναυτικών να πιέσουν την πλοιοκτήτρια εταιρεία (Petrogress Inc. με βάση των Πειραιά) να πλήρωσει τα λύτρα και πως αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από την πληρωμή κάποιου ποσού στους απαγωγείς. 70 μέρες διήρκησε η απαγωγή. Αφήνει αιχμές προς την εταιρεία ως προς την διαχείρηση της κρίσης και επισημαίνει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για λαθρεμπόριο πετρελαίου. Η εταιρεία αρνείται τις κατηγορίες, ενώ εκκρεμεί δίκη στη Νιγηρία.
  4. Η Σικελία όμως δεν είναι Ελλάδα, οπότε οποιαδήποτε σύγκριση είναι ανούσια. Θα συγκρίνεις Ιταλία με Ελλάδα, Ισπανία με Ελλάδα, Σικελία με Πελοπόννησο. Είδαμε τι έγινε Ισπανία και Ιταλία. Είναι αδιανόητο να βάζουμε τα χρήματα πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Φτωχός μπορείς να επιβιώσεις. Πεθαμένος δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μην υιοθετούμε επιχειρήματα του πορτοκαλί βαψομαλλιά.
  5. Περιστρεφόμενη webcam πάνω από το HMS Warrior. Μπορείτε να δείτε την είσοδο του λιμανιού, το Gosport ferry και τον προβλήματα που δένουν τα HMS Queen Elizabeth και Prince of Wales. Μπορείς να την χαζεύεις με τις ώρες.
  6. Καλή Ανάσταση και υγεία σε όλους. Να περάσουμε όμορφα, έστω και εγκλεισμένοι.
  7. Σύμφωνα με την δημοσίευση στο θέμα της γραμμής Λιμένα - Κεραμωτής, η παντόφλα κατασκευάστηκε στο καρνάγιο του Λιμένα Θάσου από τον Τάκη Γουργιώτη.
  8. Σύμφωνα με την δημοσίευση στο θέμα της γραμμής Λιμένα - Κεραμωτής, ιδιοκτήτης της παντόφλας ήταν η οικογένεια Μοσχίδη από την Καβάλα.
  9. Η εφημερίδα Πρωινή ανέβασε χθες μια φωτογραφία (την οποία δανείστηκε από group στο Facebook) με τις 2 πρώτες παντόφλες της γραμμής Λιμένας - Κεραμωτή. Απεικονίζονται τα Θασοπούλα και Αμφίπολις. Σύμφωνα όμως με όσα έχουμε δει στα θέματα από τις 2 παντόφλες, τη γραμμή την ξεκίνησε το Θασοπούλα μαζί με το Μακεδονία. (Ας γίνει μια συνένωση των 2 μηνυμάτων, βγήκα εκτός χρόνου!)
  10. Το πλοίο υπαγόταν στην κατηγορία των ferries Brittany Ferries économie.
  11. 2 φωτογραφίες του Λισσός που μοιράστηκε μαζί μου η μητέρα ενός φίλου. Αύγουστος του 2010 και το πλοίο περνάει κοντά από την 'μύτη' στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Την ευχαριστώ πολύ!
  12. thanosp

    Lissos

    On her way to Thessaloniki, August 2010, Possidi, Greece.

    © Ιωάννα Μ.

  13. thanosp

    Lissos

    On her way to Thessaloniki, August 2010, Possidi, Greece

    © Ιωάννα Μ.

  14. Εκεί στον Άη Στράτη, Πήγασο θα λένε και θα κλαίνε. Το πλοίο αποδεικνύεται ακατάλληλο για ένα από τα δύο λιμάνια της άγονης. Όλα όμορφα.
  15. Επιστροφή χρημάτων δεν προσφέρει πλέον ακόμη και στα Flex εισητήρια τα οποία σαν κατηγορία ναύλου το επιτρέπουν. Δεν ίσχυε κάτι τέτοιο μια βδομάδα πριν. Πλέον προσφέρουν το voucher σε ακυρωμένες πτήσεις. Στερεύουν τα χρήματα οπότε προωθούν το voucher που έχει διάρκεια 12 μηνών. Κοινή τακτική για πολλές ακόμη αεροπορικές αυτή τη περίοδο σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι μόνο η Aegean. Βέβαια είναι αντίθετη στην Ευρωπαική οδηγία η οποία απαιτεί επιστροφή χρημάτων. Θα πρέπει να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος, και δεν μιλάμε για 1-2 βδομάδες αναστολής πτήσεων, αλλά για μήνες. Είναι θέμα επιβίωσης πλέον, οπότε η προσφορά του voucher είναι κάτι σαν σανίδα σωτηρίας αυτή τη στιγμή. Το θέμα voucher είναι πάγια τακτική της Wizzair βάση προσωπικής εμπειρίας. Σε καθυστερημένη πτήση (>2 ωρών) πριν ένα χρόνο η αποζημίωση που προσφέρθηκε ήταν σε φορμή voucher (Wizzair points) χωρίς να αναφέρουν κάτι για μετρητά. Μετά από περαιτέρω επικοινωνία με την εταιρία, μου κατέθεσαν την προβλεπόμενη αποζημίωση σε προσωπικό λογαριασμό. Tα refund της Ryanair προς το παρών είναι για όσους καταφέρουν να μπουν στην σελίδα των επιστροφών και η σελίδα δεν είνα "πεσμένη". Τα βλέπω όμως να εξαφανίζονται και αυτά σύντομα και να επικρατεί το κουπονάκι. Η Aegean προσφέρει δωρεάν αλλαγές σε όλους όσους έχουν ακυρωμένη πτήση ή όχι με την Aegean. Εγώ που έχω πτήση μαζί τους για τις 13 Μαίου θα πάω για το voucher. Από την άλλη, έχω μια πτήση προς Ισπανία για τις 14 Απρλίου. Προς το παρών η πτήση δείχνει σαν sold out και αναμένω με μεγάλη περιέργεια να δω ποιες είναι θα είναι οι προσφερόμενες επιλογές. Προς το παρών στην σελίδα της η Easyjet προσφέρει τα παρακάτω. Κουπονάκι και εδώ. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω τι έγινε/γίνετε. Δεν έχω σκοπό να επαναπατριστώ ούτε να ταξιδέψω μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Περισσότερα επι του θέματος στο ανακοινωθέν από την Aegean. Τα ΕΛΠΕ βάζουν τα καύσιμα, η Aegean τα αεροπλάνα ώστε να μεταφέρουν υλικά και εξοπλισμό απευθείας από τις χώρες παραγωγής. Δεν είναι δωρεά των ΕΛΠΕ το ιατροφαρμακευτικό υλικο, τουλάχιστον αυτό αφήνει να εννοηθεί η ανακοίνωση.
  16. Ενδιαφέρον έχει η πορεία που ακολουθεί. "Τοίχο, τοίχο πάει".
  17. Προς πώληση έχει βγει το υδροπτέρυγο ενώ παραμένει στην χερσαία ζώνη του εμπορικού λιμανιού.
  18. Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Το αεροπλάνο είναι πιο ασφαλές σε θέμα ποιότητα/καθαρότητα αέρα από τα πλοία, εκτός αν και αυτά χρησιμοποιούν φίλτρα HEPA για τον καθαρισμό του αέρα που κυκλοφορεί μέσω του κλιματισμού/εξαερισμού. Όλα τα σύγχρονα αεροσκάφη χρησιμοποιούν φίλτρα τύπου True HEPA ή HEPA (High Efficiency Particle Filters) τα οποία έχουν αποτελεσματικότητα >99.999% ενάντια σε βακτήρια, μύκητες και ιούς. Ο αέρας που εισέρχεται στην καμπίνα ενός αεροσκάφους είναι κατά 50% φιλτραρισμένος που προυπήρχε στην καμπίνα και το υπόλοιπο 50% είναι φρέσκος αέρας από το εξωτερικό περιβάλον. Ο αέρας μέσα σε ένα αεροσκάφος είναι σε επίπεδο καθαρότητας όπως ενός νοσοκομείου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
  19. Η διάρκεια του ταξιδιού στα ανακοινωθέντα δρομολόγια δεν άλλαξε, οπότε μην περιμένετε και αλλαγή στην ταχύτητα.
  20. Τώρα που τα σημάδια της εφηβείας θα γίνουν πιο έντονα, δεν θέλω να ξέρω τι μας περιμένει.. 😛 Κατεβάζω πρόταση για 15th anniversary πάρτυ πάνω στο Κεφαλονιά. Και εις έτη πολλά!
  21. 3 χρόνια μετά, καιρός είναι να ξαναζωντανέψει το παρών τόπικ. Υπάρχει πολύ υλικό να ανέβει, αλλά δεν υπάρχει ο χρόνος. Ας το πιάσουμε αντίστροφα, πρώτα το τι κυκλοφορεί αυτή την περίοδο. Αρχές του νέου έτους, post festive period κατάθλιψη στο φουλ οπότε ευκαιρία για λίγο θαλασσινό αέρα. Εδώ και κάποιο καιρό έχει ξεκινήσει δρομολόγια από το Portsmouth το Connemara (ex Asterion), ένας παλιός γνώριμος των ελλήνων shipfriends. Το Victoria Pier είναι εντελώς άδειο από ψαράδες οπότε μια καλή ευκαιρία για φωτογραφίες από το σημείο. Πρώτο ξεπροβάλει το Connemara πίσω από το Round Tower και σιγά σιγά αποκαλύπτεται ολόκληρο, περνάει από την μπούκα του λιμανιού και ανοίγεται προς τον δίαυλο. Η πλώρη του φαίνεται ταλαιπωρημένη και η πρύμνη του αρκετά άδεια. Επόμενο έρχεται μετά από λίγο το Mont St Michel το οποίο έχει δει και καλύτερες μέρες, μιας και έχει βγάλει μουστάκι στη πλώρη. Το πλοίο έχει αρκετά μεγάλο όγκο και ίσα που χωράει στο φωτογραφικό φακό. Με τη σειρά του, ανοίχτηκε και αυτό προς τον δίαυλο. Το πλοίο έχει φορέσει scrubbers εδώ και κάποιο καιρό και έχει πέσει αρκετό χτίσιμο μεταξύ των 2 φουγάρων σε σύγκριση με φωτογραφίες πριν από 10-11 χρόνια. Τα παλαιά φουγάρα δεν χρησιμοποιούνται πλέον και παραμένουν ταπωμένα αν δεν με απατούν τα μάτια μου. Εις το επανιδείν!
  22. thanosp

    Mont St Michel

    Mont St Michel exiting Portsmouth Harbour, 04/01/2020

    © thanosp

  23. thanosp

    Mont St Michel

    Mont St Michel exiting Portsmouth Harbour, 04/01/2020

    © thanosp

×
×
  • Create New...