Jump to content
Shipfriends

thanosp

eMembers
 • Content count

  1,123
 • Joined

 • Last visited

About thanosp

 • Birthday August 31

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Southsea

Uncategorized

 • Location
  Portsmouth

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Προφανώς αναφέρομαι σε σύγκριση με προηγούμενα έτη. 😊 Μια πρώτη εικόνα μπορεί να βγει με τους αριθμούς του προηγούμενου έτους γιατί αν δεν κάνω λαθος τα ίδια πλοία ταξίδευαν στις γραμμές της Κρήτης, πλην του Μύκονος. Μεταξύ μας, δεν θέλει και πολύ να μπλοκάρουν οι δρόμοι των Χανίων αφού είναι ανύπαρκτοι. 😉
 2. Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια ανάλυση/σύγκριση της κίνησης των γραμμών Χανίων και Ηρακλείου στο τέλος της σεζόν βάση επισήμων αριθμών. Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε αύξηση της κίνησης προς Χανιά αλλά πόσο "καθαρή" ήταν η αύξηση και ποιό ήταν το αντίκτυπο στη γραμμή του Ηρακλείου και για τις 2 εταιρείες? Μήπως υπήρξε μια κάποια ανακατανομή της κίνησης με τους επιβάτες προς ενδιάμεσες περιοχές να προτιμούν την γραμμή των Χανίων αντί αυτή του Ηρακλείου λόγω της αυξημένης χωρητικότητας? Τότε μπορούμε να μιλάμε με περισσότερη σιγουριά για τον αντίκτυπο της δρομολόγησης του νέου πλοίου.
 3. thanosp

  Oνοματοδοσίες

  Πάλας είναι το σωστό.
 4. Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για το τι μεταφορικές επιλογές υπάρχουν προς την πύλη Ε1 ;
 5. Καιρού επιτρέποντος, θα γίνει το Σάββατο η καθέλκυση (στο Λίβερπουλ) του RRS Sir David Attenborough προς τιμή αυτού του υπέροχου ανθρώπου που μεταξύ άλλων έχει ταυτιστεί με τα γνωστότερα και ομορφότερα ντοκυμαντέρ του BBC σχετικά με τον πλανήτη Γη. Το RRS Sir David Attenborough είναι ένα ερευνητικό σκάφος (Royal Research Ship) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για ερευνητικές αποστολές στην Ανταρκτική και θα αντικαταστήσει τα 2 υπάρχοντα πλοία, το RRS James Clark Ross και το RRS Ernest Shackleton. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλοίο μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της υπηρεσίας British Antarctic Survey.
 6. thanosp

  Καβάλα - Θάσος

  Στο θέμα του πλοίου αναφέρεις ότι έχει πωληθεί στην Dodecanese Flying Dolphins. Άλλαξε ξανά χέρια; Το άρθρο μιλάει για Λετονό επιχειρηματία.
 7. thanosp

  Καβάλα - Θάσος

  Την επιστροφή υδροπτέρυγου στη γραμμή Καβάλα - Λιμένας προεξοφλεί το Kavalapost. Δρομολόγια από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τέλη Οκτωβρίου με 4 δρομολόγια τις καθημερινές και 2 τα Σ/Κ.
 8. Ελπίζω με την είσοδο της Sky να μην βρουν δικαιολογία για να φύγουν. Καλό θα είναι να μην παρερμηνεύεις τα γραφόμενα. Τι περίμενες δηλαδή να σου καλύψει το κενό μόνο η Sky; Η Aegean είναι η μόνη εταιρία που μπόρεσε να αυξήσει σημαντικά τις προσφερόμενες θέσεις. Παραμένει προυπόθεση η κάρτα, οπότε πρόσεχε γιατί καταντάς και εσύ άτοπος. 😉 Συγκρίσεις πάνω στα ίδια δεδομένα αν θέλουμε να είμαστε σωστοί.
 9. Οι χαμένες πτήσεις/θέσεις της Ryanair καλύφθηκαν (ως προς ένα μεγάλο μέρος) από Aegean και Skyexpress απότε άτυπο το επιχείρημα. Για να είμαστε σωστοί, η σύγκριση θα πρέπει να γίνεται επί του βασικού ναύλου και όχι επί των προσφορών. Η έκπτωση του bonus club δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον οποιονδήποτε επιβάτη αφου θεωρείται προυπόθεση. Ελπίζω να παραμείνει στη γραμμή και το χειμώνα.
 10. thanosp

  Golden Star Ferries

  Εντύπωση κάνει η φράση "με το μοναδικό ταχύπλοο τριμαράν στον κόσμο" ή κάτι πολύ παρεμφερές.
 11. thanosp

  Διάφορες ασυνήθιστες ναυτικές ειδήσεις

  Με το κύμα ζέστης που επικρατεί στη Βρετανία πολλοί ήταν αυτοί που καβάλησαν τα φλαμίνγκο και τους μονόκερους και είπαν να βγούν μια βόλτα στα ανοιχτά. 15 διασώσεις σε μια μέρα μόνο στην περιοχή του Solent. Δεν υπολόγισαν την παλίρροια και τα ρεύματα. 😎
 12. thanosp

  Oriana (IMO 9050137)

  Το πλοίο θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση τον Αύγουστο του 2019, μετά από 24 χρόνια υπηρεσίας. Ο αντικαταστάτης του θα είναι το Iona, από το 2020.
 13. Το monorail έχει παραπάνω απαιτήσεις για υποδομές όπως σκάλες, ανελκυστήρες και λοιπά παρελκόμενα. Όλα αυτά απαιτούν χώρο και μέσα στο λιμάνι είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να μειώσεις. Είναι ωραίο να το βλέπεις αλλά απαιτητικό από προσωπική εμπειρία. Υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις, πιο απλές και ελκυστικές όπως για παράδειγμα στο Πόζναν της Πολωνίας, το Park Railway Maltanka. 😊
 14. Ο Δήμος Καβάλας εγκατέστησε κάμερες σε 2 λύκεια της Καβάλας και προσφέρουν πανοραμική θέα του λιμανιού. Κάμερα #1 - 3o Λύκειο Κάμερα #2 - 1ο Λύκειο
 15. thanosp

  Θεσσαλονίκη -Σποράδες

  Πολυ πιθανό να μην υπάρχει η απαραίτητη επιβατική κίνηση.
×