Jump to content
Shipfriends

DIDO

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

  1. Ξέρετε, είναι αυτό το ταμπεραμέντο της φυλής μας που μας παρασύρει να τα διαλύσουμε όλα, προκειμένου να αναλάβει (έστω και τη δική μας δουλειά), κάποιος πιο ικανός από μας. Δηλαδή ή εμείς ή το χάος. Και τις περισσότερες φορές έρχεται το χάος. Δυστυχώς !!
  2. Σοβαρή υποψηφιότητα για πρόεδρος κάποιου συλλόγου... μικροεπενδυτών, (αστειευόμαστε βεβαίως) θέτει με τις ενέργειες του ο κ. Βεντούρης. Κι αυτό αφού μετά τους δικαστικούς και λοιπούς ”καυγάδες” με τον Λασκαρίδη και τις διοικήσεις των εταιριών HSW και Μινωικές, έχει ανοίξει τώρα μέτωπο και με τον Βαρδινογιάννη, στις Sea Star και ANEK. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο κ. Βεντούρης και η ΝΕΛ είναι αυτό που λέμε ”μικρομέτοχοι”. Μάλιστα στη περίπτωση της κυπριακής Sea Star η υπόθεση ”βγάζει μάτι” καθώς αγοράστηκαν μετοχές αξίας μόλις 600 ευρώ (!) ειδικά για να γίνουν οι καταγγελίες, να υπάρχει δηλαδή κάποιο τυπικό έστω, ”έννομο συμφέρον”. Ούτε βέβαια είναι… τυχαίο ότι και οι δύο περιπτώσεις αφορούν εν τέλει εταιρίες ευθέως ανταγωνιστικές της ΝΕΛ, στη μία περίπτωση την HSW (την οποία μάλιστα-κατα δήλωση του- ο κ. Βεντούρης διακαώς θα ήθελε να αποκτήσει, αν μπορούσε) και στην άλλη την ΑΝΕΚ. Ομως, την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, η μετοχή της ΝΕΛ έχει κατρακυλήσει κατά 35% από τα υψηλά που κατέγραψε το καλοκαίρι του 2007, ενώ-το σημαντικότερο- χάνει και 11,5% μέσα στο τελευταίο 12μηνο, διάστημα κατα το οποίο όλοι οι δείκτες κινήθηκαν έντονα ανοδικά. Αν αναλογιστούμε δε ότι η μετοχή της ΝΕΛ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ στο χώρο της ακτοπλοΐας που γράφει απώλειες μέσα στο 12μηνο ( όλες οι άλλες γράφουν κέρδη απο 11% έως και... 75% στο ίδιο διάστημα)τότε αρχίζει να προκύπτει το εξής... αφελές ίσως ερώτημα: Είναι τελικά η τακτική του κ. Βεντούρη να δαπανά τόσο χρόνο ”παίζοντας” τον... μικρομέτοχο, σε ανταγωνιστικές εταιρίες, προς όφελος των… δικών του μετόχων; Διότι πέραν των ανωτέρω, υπάρχει και κάτι άλλο, ίσως ακόμη πιο ουσιαστικό. Αν κοιτάξει κάποιος τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων, τα λειτουργικά EBITDA εν ολίγοις του τελευταίου εξαμήνου,(αφού δηλαδή αφαιρεθούν κέρδη από πωλήσεις πλοίων ή συμμετοχών, κέρδη ή ζημιές από απομείωση αξίας πλοίων, έσοδα από ρύθμιση τραπεζικών δανείων κλπ) προκύπτει το εξής: Οτι η ΝΕΛ είναι και Η ΜΟΝΗ εταιρία σε όλο τον κλάδο,με αρνητικά λειτουργικά EBITDA εξαμήνου, ύψους περίπου 5 εκατ. ευρώ! Όλοι οι άλλοι, έχουν από 14 εκατ. έως 30 εκατ. θετικό ”λειτουργικό” EBITDA. ΥΓ:Η μετοχή της ΝΕΛ έκλεισε χθες στα 0,85 ευρώ, στο χαμηλό ημέρας, γράφοντας απώλειες 7,61%. Κι όχι με λίγα τεμάχια. 16/11/07 - 00:20 (Από τον Χαμαιλέοντα του EUROTODAY)
  3. Ή μήπως το άσβεστο μίσος του για τον πρώην στενό συνεργάτη του Κώστα Αγαπητό, που ξέρουμε πώς έφυγε από κοντά του και τώρα συνεργάζεται με τον Βαρδινογιάννή;
  4. Ο καθένας βλέπει τα πράγματα όμορφα ή άσχημα ανάλογα με την προσωπική του αισθητική, κι αυτό είναι θεμιτό. Επίσης, η έλλειψη της πισίνας από το Αριάδνη για τα ταξίδια της Ιτάλίας το Γενάρη και το Φλεβάρη, ενδεχομένως είναι ένα πρόβλημα, όπως πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη ρουλέτας και μπλακ τζακ. Αυτό όμως που είναι πραγματικά ανυπόφορο, είναι το στριμωξίδι στο Αριάδνη. Βλέπετε, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
  5. Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Attica Group Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007 16:05 Ο κ. Πέτρος Βέτας, πολύπειρο ναυτιλιακό στέλεχος του Ομίλου Marfin, αναμένεται να αναλάβει τις επόμενες ημέρες νέος διευθύνων σύμβουλος στην Attica Group, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν».
  6. Με στόχο το 25% της ΑΝΕΚ, η Κυπριακή Sea Star αγόρασε πριν από λίγο συνολικά 19.967.663 μετοχών (ήτοι 12,68% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας), στην τιμή των 2,50 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η αξία της συναλλαγής ανήλθε συνολικά στα 49.919.158 ευρώ. Στην Κυπριακή εταιρεία συμφέροντα έχει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ Γ. Σ. Βαρδινογιάννης ο οποίος σκοπεύει να καλύψει ποσό € 60 εκατομμυρίων σε ΑΜΚ που πραγματοποιεί η εταιρεία η οποία θα φτάσει συνολικά τα € 170 εκατομμύρια. Μεγαλομέτοχος πλέον στην ΑΝΕΚ είναι η Κυπριακή εταιρεία με δεύτερο τον Εμμανουήλ Γκριμάλντι. Αναμένεται με ενδιαφέρον η επόμενη κίνηση των δυο μεγαλομετόχων. Πηγή: MARINEWS
  7. Attica Group: Αποχώρησε από διευθύνων σύμβουλος ο κ. Α. Παναγόπουλος Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2007 07:00 Εκτυπώστε το Στείλτε το με email Φυλάξτε το O κ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ Παναγόπουλος είναι και τυπικά από χθες όχι μόνο πρόεδρος, αλλά και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Attica Group. Σημειώνεται ότι από το 2004 τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου κατείχε ο υιός του, κ. Αλέξανδρος Παναγόπουλος ο οποίος αποχώρησε από τη θέση αυτή και παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο της Attica Group ως απλό μη εκτελεστικό μέλος! Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας «το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε στις 22/8/07 και αφού εξέλεξε τον κ. Γεώργιο Καρυστινό ως νέο μέλος διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Δημητρίου Κλάδου, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα και επανακαθόρισε τις αρμοδιότητες των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ως ακολούθως: Περικλής Σ. Παναγόπουλος Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος, Ιωάννης Β. Κρητικός Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος, Χαράλαμπος Ν. Ζαβιτσάνος Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος, Κωνσταντίνος Ε. Σταμπουλέλης Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος, Αλέξανδρος Π. Παναγόπουλος Σύμβουλος, μη Εκτελεστικό Μέλος, Χαράλαμπος Σ. Πασχάλης Σύμβουλος, μη Εκτελεστικό Μέλος, Εμμανουήλ Ε. Καλπαδάκης Σύμβουλος, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος, Γεώργιος Ν. Καρυστινός Σύμβουλος, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος. Μία αλλαγή, λόγω της παραίτησης του κ. Δ. Κλάδου έγινε και στο διοικητικό συμβούλιο της Blue Star Ferries Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε στις 22/8/07 και αφού εξέλεξε τον κ. Γεώργιο Καρυστινό ως νέο μέλος διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Δημητρίου Κλάδου, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα και όρισε τις αρμοδιότητες των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ως ακολούθως: Χαράλαμπος Σ. Πασχάλης, Πρόεδρος, μη Εκτελεστικό Μέλος, Μιχάλης Γ. Γιαλούρης Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος, Μιχάλης Γ. Σακέλλης Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Mέλος, Σπυρίδων Χ. Πασχάλης Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος, Περικλής Σ. Παναγόπουλος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος, Αλέξανδρος Π. Παναγόπουλος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος Αντώνης Δ. Στρίντζης Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος, Εμμανουήλ Ε. Καλπαδάκης Σύμβουλος, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος, Γεώργιος Ν. Καρυστινός Σύμβουλος, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος. Η αρχή μιας, εδώ και καιρό, προδιαγεγραμμένης εξέλιξης.!!!!
  8. Από σήμερα το πρωί, κανονικά στα δρομολόγιά του. Ο φίλος Neptune μπορεί να επιστρέψει.
  9. Για να μη μείνουμε στους τύπους, Νηρέα, ψάξτο και θα δεις ότι έχω δίκιο. Τώρα σε ότι αφορά την ανακοίνωση της Νομαρχίας, νομίζω την απέσυρε από το site της. Γιατί ???
  10. Αγαπητέ φίλε Νηρέα δεν κατάλαβα, θέλεις να σου αποκαλύψω τις πηγές μου ή για ποιές εταιρείες πρόκειται ? Σε ότι αφορά το πρώτο δεν θα σου αποκαλύψω τις πηγές μου αλλά μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ψάξει κατά πόσον είναι ακριβείς ή όχι. Σε ότι αφορά το δεύτερο πρόκειται στην α' περίπτωση για την OLYMPUS PLAZA που είναι η εκμεταλλεύτρια εταιρεία των μπαρ της HSW και στην β' περίπτωση για τη BLUE STAR .
  11. Μου κάνει εντύπωση πως στην ενασχόλησή σας με τα πλοία πολλές φορές αναφέρετε τέτοιες λεπτομέρειες που πραγματικά εκπλήσσουν για την αρτιότητα και την επάρκεια των γνώσεών σας, και τώρα για το απλό αυτό θέματάκι έχετε μπει στο τριπάκι του Μίχα και του Τσιφάκη όπως όλος ο κόσμος. Και καλά ο υπόλοιπος κόσμος δεν ξέρει και δεν έχει ενδεχομένως και τις προσβάσεις να μάθει, αλλά εσύ φίλε Σείριε? Λοιπόν, Κύριοι, κανένα λουκέτο δε μπήκε, κανένα μπαρ δεν έκλεισε, ούτε δευτερόλεπτο. Όχι γιατί την "έκαναν γαργάρα" που λένε, αλλά γιατί κανένα δεν έπρεπε να κλείσει. Είμαι σε θέση να ξέρω πως κάποιες άδειες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος επί "θαλασσοπλοούντων" (!!!!!!!) πλοίων είχαν ημερομηνία έκδοσης προγενέστερη αυτής που έφερε το δελτίο τύπου της Νομαρχίας σύμφωνα με το οποίο με απόφαση του Νομάρχη, έκλεισαν τα μπαρ. Από μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία όπου οι υπάλληλοι της Νομαρχίας έβγαλαν ακατάλληλα (αλλοιωμένα) τρόφιμα, ανακοινώθηκε πως μετά από μικροβιολογικές και εν γένει εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως τα ίδια τρόφιμα ήταν τελικά κατάλληλα. Στο βωμό της πρόκλησης εντυπώσεων, στα πλαίσια της άτυπης προεκλογικής περιόδου με μοναδικό στόχο την αθέμιτη άγρα ψήφων, δεν τους ενδιαφέρει αν θίγονται εταιρείες, αν κινδυνεύουν εργαζόμενοι κλπ. Αυτός ο περίφημος Τσιφάκης, ο οποίος τελευταία εξαφανίστηκε από το λιμάνι γιατί τα πρωινάδικα των καναλιών πήγαν διακοπές, ακούω ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Γι αυτό σας λέω, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
  12. Ορέστη, συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως μόνο τέτοιου είδους ενέργειες και πολιτικές έστω και συνεργαζομένων εταιρειών στις μεταξύ τους σχέσεις όταν το αντικείμενό τους είναι η παροχή των υπηρεσιών, προάγουν αυτό που ακριβώς πρεσβεύουν. Σημειωτέον ότι μιλάμε για τη συνεργασία μιας τουρκικής Εταιρίας με μια Ελληνική, Ελληνοκυπριακών συμφερόντων. Όλα τα υπόλοιπα είναι εθνικιστικές κραυγές (Ελληνάρας στη χώρα του Βύρωνα) συνδυασμένες με υπερευαισθησία σε κάθε είδους ευελιξία.
  13. Απ' ότι κατάλαβα φίλε Γιώργο, οι 3 Ήπειροι, 5 χώρες είναι ένας συνδυασμός δύο διαφορετικών κρουαζιερών που η κάθε μία πραγματοποιείται κάθε δεύτερη εβδομάδα. Δεν έχει λοιπόν καμία σχέση με την κρουαζιέρα με τα νεότευκτα της ROC όπου εκεί το ίδιο πλοίο λόγω ταχύτητας προλάβαινε να κάνει όλο το πρόγραμμα, το οποίο ήταν και διαφορετικό. Στην ουσία, προστίθεται η παλιά επταήμερη κρουαζιέρα της Ηπειρωτικής " Αίγυπτο - Ισραήλ", η οποία είχε διακοπεί για λόγους ασφαλείας των επιβατών ashore, λόγω των εχθροπραξιών και των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον τουριστικών στόχων που συνέβαιναν κατά κόρον σε αμφότερες τις προαναφερθείσες χώρες. Ελλείψει πλοίων λοιπόν ή επιβατών, οι δύο παραδοσιακές επταήμερες κρουαζιέρες που γίνονταν με διαφορετικά πλοία την ίδια εβδομάδα, τώρα γίνονται από το ίδιο πλοίο κάθε δεύτερη εβδομάδα και πλασάρονται σαν ένα ενιαίο πρόγραμμα τριών Ηπείρων και πέντε χωρών. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ καλή προσπάθεια και έξυπνη επικοινωνιακά ανακοίνωση. Άλλωστε ο κ. Καψάλης είναι μαιτρ του είδους. Καλή τους επιτυχία.
  14. Έκανε διορθωτική ανακοίνωση η Morgan Stanley σύμφωνα με την οποία το ποσοστό ξανακατέβηκε κάτω από το 5%.
×
×
  • Create New...