Jump to content
Shipfriends

Proteus

eMembers
  • Posts

    91
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Απεπλευσε το πλοίο χθες απο Σαλαμίνα και τωρα ειναι ανοιχτα της Ρόδου. Απο οτι ακούγεται θα δουλέψει φέτος μερικες εβδομάδες Ρόδο-Σύμη και του χρόνου Ρόδο-Σύμη και Ρόδο-Λίνδο.
  2. Βλάβη έχει το πλοίο καθώς ειναι εδώ και 2 ημέρες στο καρνάγιο και τα δρομολόγια του έχουν ακυρωθεί
  3. Απο Κυριακή 6/8 και παλι πισω στα δρομολόγια το King Saron μετα απο 2 εβδομάδες ακινησίας λόγω βλάβης. Αντικαταστάθηκε ο ένας απο τους 2 κινητήρες του πλοίου
  4. Εδω και μία εβδομάδα ακινητοποιημένο το King Saron λόγω βλάβης. Πρέπει να ειναι σοβαρή με τέτοια καθυστέρηση στην αποκατάσταση
  5. Επεστρεψε στην βαση του το πλοίο, χθες αργά το βραδυ. Βάσει του site της εταιρείας του ξεκινάει τις εκδρομές την 24 του Απρίλη.
  6. Θα συμφωνήσω για το γεγονος οτι χαραμιζοταν τοσα χρονια ως ημεροπλοιο. Μεγαλη αναβαθμιση στην γραμμη. Το μονο που ισως λειπει ειναι λιγο μεγαλυτερη ταχύτητα (αν και μικρες οι αποστασεις που καλειται να καλύψει)
  7. Η service ταχυτητα του πλοιου ανεβηκε απο τα 14 στα 16 περίπου! Δεν ειχε πιασει ποτε ανω των 16 στο 100% πριν τις μετασκευες και την προσθηκη της 3ης μηχανης. Απο πληροφοριες τωρα στο 95% προσεγγίζει τα 18 περιπου. Απο τα αξιολογα και αξιοπιστα πλοια της Ρόδου και ισως στο μονο (μαζι με το Σκιαδενη) που επενδυουν συνεχως.
  8. Σωστα! Η Blue Star εχει καθημερινη σχεδον προσεγγιση στην Σύμη και πραγματι εχει παρει το μεγαλύτερο μερος των οχηματων καθως ειναι και φθηνότερο. Μικρό μερος της κινησης οχημάτων μοιραζονταν το Σταυρός και το Σκιαδενή.
  9. Το πλοίο δεν δραστηριοποιήθηκε καθόλου το 2020 και το 2021 λόγω covid. Το 2022 που επανήλθε στην γραμμή της Σύμης οι πληρότητες του ήταν 30-50%.Το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής κίνησης έγινε με τα μικρότερα ημερόπλοια της γραμμής, King Saron, Νικολαος Χ και Sebeco για τα οποία δεν έβρισκες εισιτήριο ουτε 3 μέρες νωρίτερα!! Ακόμα και το 2019 που ηταν όντως μια καλή χρονιά για το πλοίο, μετα βίας καλύπτε τα ημερήσια έξοδα του. Το πλοίο ειναι πολυέξοδο και ο ανταγωνισμός με τα μικρότερα τουριστικά πλοιάρια της γραμμής μεγάλος. Απο την αρχή της δραστηριότητας του στην Ρόδο ειναι γνωστό οτι η εταιρια του έψαχνε για μια γραμμή να το δρομολογήσει. Ίσως ήρθε η ώρα λοιπόν να πάει σε μια γραμμή που του ταιριάζει και θα αποφέρει χρήματα στην εταιρία του επιτέλους.
  10. Για Πειραια ξεκίνησε σημερα το πρωί το Σύμη. Υποθέτω οτι έρχεται για τον δεξαμενισμό του μιας και φέτος πήρε τη δρομολόγηση απο το Σκιαδενή και θα πρέπει να ξεκινήσει δρομολόγια τον Απρίλιο αν δεν κάνω λάθος.
  11. Διασωση ναυαγου ανοιχτα της Συμης απο το Νικολαος Χ. Πολλα συγχαρητήρια για την αψογη επιχείρηση. http://www.rodiaki.gr/article/317806/diaswsh-nayagoy-anoixta-ths-symhs
  12. Σοβαρα οικονομικα προβλήματα της ΑΝΕΣ, κατασχεσεις, μηχανολογικα προβληματα κτλ..κτλ... Τα τελευταια χρονια μονο για αγρα πελατων το χρησιμοποιουσε η εταιρία του (πουλουσαν ταχα εισιτηρια για αυτο και τελικα τους φορτωναν σε αλλο καραβι το πρωι) με την ανεχεια των τοπικων αρχων.
  13. Ρυμουλκουμενο ανηφοριζει προς Πειραια το Συμη 2. Ας ελπισουμε να κανει μια καλη επισκευη και να αναβαθμιστει, διοτι ο ανταγωνισμός στη γραμμη της Συμης εχει ανεβει δραματικα απο τοτε που δουλεψε τελευταία φορα.
×
×
  • Create New...