Jump to content
Shipfriends

georgios express

eMembers
 • Content count

  2,586
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Θ/Κ Αβέρωφ

  Καλά, θωρηκτό δεν ήταν, θωρακισμένο καταδρομικό ήταν, αλλά ένεκα ομαδικής αυθυποβολής εβαπτίσθη θωρηκτό. Εκεί που ήταν πλαγιοδετημένο, ήταν ,λιμάνι τελευταία φορά 50 χρόνια πριν, αλλά ωραία ήταν.
 2. Εκτός από το μνημείο των θυμάτων στην Πλατεία Τάλω, κάτω από τον Προμαχώνα/Καθολική Μονή Σαν Σαλβαδόρ στα Χανιά, εις μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου έχει ανεγερθεί και ένα ναΰδριο (Άγιος Πατάπιος) στον περίβολο του Γηροκομείου Χανίων, στην Χαλέπα. Κρίμα τους ανθρώπους...
 3. Ιονίς (ΙΜΟ 7350325)

  Είναι στα καλά του το βαπόρι; Ερωτώ γιατί για να γυρίσει την πρύμη και να συρταρώσει ανάμεσα στο "Έλυρος" και το "Πρέβελης" του πήρε ένα εικοσάλεπτο. Κάλμα μπουνάτσα και άπνοια.
 4. Ionis night arrival @Piraeus

 5. Μάλλον για το επόμενο επισκεπτήριο, 25 Μαρτίου
 6. Πράγματι, είναι πρόσφατη εξέλιξη, μάλλον προβλεπόμενη από σχετική οδηγία του ΝΑΤΟ.
 7. Λιμάνι Καβάλας

  Ναι ρε Nick πήγες και συ καλοκαίρι και ταλαιπωρήθηκες. Για προσπάθησε να φθάσεις από την διασταύρωση της Εγνατίας στην Κεραμωτή χειμώνα με βροχή, λάσπη και ομίχλη και τα ξαναλέμε (Thanosp τα λέω καλά;)
 8. Φορολογία και Ναυτιλία

  Η ένδοξη Πατρίς μας έπρεπε να έχει αλλάξει όνομα εδώ και δεκαετίες και να την λένε Freddie Mercury. Στην χώρα που το 42% των φόρων καταβάλλεται από το 3% των φορολογουμένων και όπου όλοι οι αγρότες δηλώνουν εισόδημα 1,3 δις ενώ όλοι οι ναυτικοί 0,77 δις, η λύση-για επιπλέον φορολογικά έσοδα-αναζητείται στις off-shore και στις λίστες με εξωτικά ονόματα. Η θεσμοθετημένη φοροαποφυγή τύπου Paradise Papers, μπορεί και να εξαφανισθεί κάποια στιγμή, αν η ηγεσία της Δύσης το αποφασίσει. Η "προστατευμένη" διαχρονικά φοροδιαφυγή του μεγάλου πλήθους των (δήθεν) πτωχών και αδικημένων ελευθέρων επαγγελματιών, μικρομαγαζατόρων, νταλαβεριτζήδων και λοιπών δεν αντιμετωπίζεται με τίποτα (από τον Paul Porter το 1948 έως τον Poul Thomsen το 2011) . Αντιθέτως, αποθρασύνεται, βελτιώνεται και θεριεύει, απολαμβάνει όσα αγαθά προσφέρει το Κράτος ( έστω, όπως τα προσφέρει), πχ Περίθαλψη, Συντάξεις, Υποδομές, χωρίς να συμβάλει στην συντήρηση ή την λειτουργία τους και επειδή δηλώνει μηνιαίο εισόδημα €500, ετοιμάζεται να πάρει και κάτι ψιλά από το κοινωνικό μέρισμα του Αλέκση.
 9. Δελτίο Ρόδου

  Η περιοχή λέγεται Κρητικά και έχει πάρει την ονομασία της από τις κατοικίες των Τουρκοκρητικών που κατέφυγαν στην Ρόδο το 1896 μετά την ανακήρυξη της Κρητικής Πολιτείας. Χαρακτηριστικό της είναι ο μιναρές του τζαμιού που υπήρχε και υπάρχει μέχρι σήμερα και ιδιοκτήτης/διαχειριστής του είναι ο Οργανισμός Διαχειρίσεως Βακουφίων (=μουσουλμανικών τεμενών & νεκροταφείων) Ρόδου, που διοικείται από άτομα που ανήκουν στην ολιγομελή, ούτως ή άλλως, μουσουλμανική μειονότητα. Σημειωτέον ότι εκεί που βρίσκεται το βαπόρι βλέπει ένα αντιπροσωπευτικό μέρος της τουριστικής βιομηχανίας της Ρόδου, αποτελούμενο από τα κάποτε έκλαμπρα, νύν υποχωρούντα ξενοδοχεία Cosmpolitan και Ρόδος Palace, το αφημένο (αλλά ξανα-αγορασμένο πρόσφατα) Capsis, τα μαζικού τουρισμού πεντάστερα Atrium, Amathus και Sheraton (πρώην Hilton) καθώς και το Olympic Palace που αν δεν κάνω λάθος, ήταν πρώην ιδιοκτησία Επαμεινώνδα Σολούνια. Και βεβαίως όλα αυτά στέκουν στην σκιά του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου "Ανδρέας Παπανδρέου" που έχει καταλάβει μία θέση φιλέτο που βλέπει από ανατολικά μέχρι το Νταλαμάν και το Φετιγιέ μέχρι βόρεια και δυτικά την Μαρμαρίδα, την Σύμη και την Τήλο...
 10. Prevelis arriving in HER 20171104_133043.jpg

  Η ποιότητα της φωτογραφίας δεν είναι καλή, αλλά μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλη φωτογραφία του "Πρέβελης" να καταφθάνει στο Ηράκλειο. Αφήστε που μόλις μπεί στο λιμάνι σφυρίζει και αναστατώνεται το σύμπαν.
 11. Knossos Palace @ HER 20171104_075021.jpg

  Ο καταπέλτης φαίνεται άδειος, αλλά σε μερικά λεπτά εμφανίσθηκε μία κλασική κουστωδία churching που πλαισιώθηκε από ιερείς με θυμιατά μέχρι διπλοτετρακάμπινα Nissan Navara που κατευθύνθηκε στις Μοίρες...
 12. Martin i Soler @ BCN 20171030_211308.jpg

  Στην πατρίδα του επαναστάτη και πρώην Προέδρου της Gemeralitat, Carles Puigdemont (που φιλοδόξησε να αλλάξει την Ευρώπη, όπως Γιάνης και Αλέκσης )
 13. Δεν είναι ορθός ο όρος "Διευθυντής". "Αξιωματικός Ναυτιλίας-Κατεύθυνσης" λέγεται. Και ναί μεν, η κλίση φαίνεται από νωρίς, αλλά δεν αρκεί αυτό στην αιωνία Ελλάδα.
 14. Επειδή το πλοίο έφθανε στον ΝΣ, στην γέφυρα (πρέπει να) ήταν όλοι: Κυβερνήτης, Ύπαρχος, Αξιωματικός Φυλακής, Αξιωματικός Ναυτιλίας, κλπ. Τώρα τι έγινε και πως έγινε, ίσως και να είναι καλύτερα να μην αποκαλυφθεί (πλήρως). Υπάρχουν βλέπετε άλλες προτεραιότητες, η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία προτίμησε μία ωραία φθινοπωρινή εκδρομή και προφανώς σχεδιάζονται μεγάλα projects που δεν επιτρέπουν διάσπαση της προσοχής. Αν έχει πάθει ζημιά εν τω μεταξύ ο θόλος του sonar στην πλώρη, χαιρετίσματα.
 15. Kostantis @ Thessaloniki Port 20171027_151727.jpg

  Μη έχοντας μετρό, οι Θεσσαλονικείς υπέκυψαν εκόντες-άκοντeς στην γοητεία των waterbuses
×