Jump to content
Shipfriends

doctorvgs

eMembers
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

About doctorvgs

  • Birthday 01/17/1981

Uncategorized

  • Location
    Χανιά - Αθήνα -Πάρος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Τελικά έφτασε 00.50 στο Ηράκλειο. Ευχέλαιο γρήγορα γιατί τελευταία έχει πολλά προβλήματα....
  2. Μα το θέμα είναι ότι (σύμφωνα με το AIS) ενώ ανέβαινε με 17-18 μίλια, στα τελευταία 15-20 μίλια μέχρι τη Σαντορίνη έπιασε 35+, και από τότε (13.00) παραμένει Σαντορίνη μέχρι τώρα. Ας μας ενημερώσει όποιος ξέρει κάτι παραπάνω.
  3. Τι συνέβη σήμερα στο γατάκι? Φαίνεται να ανέβηκε μέχρι Σαντορίνη μόνο, κι αυτό με δυσκολία...
  4. Τα έχουμε ξαναπεί για τις μόνιμες καθυστερήσεις του FC4. Χθες το παράκανε όμως, έφθασε Ηράκλειο λίγα λεπτά πριν τις 22.00, με 2,5 ώρες δηλαδή καθυστέρηση.
  5. Και επειδή παντού υπάρχει ένας shipfriend.... http://www.shipfriends.gr/forum/photoplog/index.php?n=7236
  6. doctorvgs

    Samothraki

    Το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ στο λιμάνι της Καβάλας, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2009, λίγο πριν τη μεταφορά του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, παρέα με τον Ταξιάρχη.
  7. doctorvgs

    Samothraki

    Το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ στο λιμάνι της Καβάλας, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2009, λίγο πριν τη μεταφορά του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
  8. Σύμφωνα με το site της Algerie θα κάνει Οράν-Μασσαλία, Οράν-Αλικάντε και Αλγέρι-Μασσαλία. Όσο για το δεύτερο, κάτσε να δούμε μη ναυλωθεί κι ο ΕΛΥΡΟΣ όπως πάμε....
  9. Έτσι κι αλλιώς, όπως πάει το πράμα, από τη μια τσέπη (θα) βγαίνουν και στην άλλη (θα) μπαίνουν....
  10. Μπορεί για το δικό τους "επιχειρηματικό" μυαλό η ναύλωση του πλοίου να αποφέρει ευρώπουλα, για μένα (και για πολλούς άλλους φαντάζομαι) είναι απαράδεκτο ένα τέτοιο πλοίο να μην ταξιδέυει στην Ελλάδα. Κι από εκεί που απο πέρυσι είχαμε Έλυρο-Αριάδνη στα Χανιά (και λίγο από Λατώ μέχρι να έρθει ο Έλυρος) φέτος έχουμε στάνταρ Λατώ και τον Έλυρο να χρυσώνει το χάπι. Με αυτά που διαβάζω τις τελευταίες μέρες και τα χειρότερα που μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμα, θέλω SUPERFAST και στα Χανιά ASAP.
  11. Πολύ άσχημα τα μαντάτα ενόψει του καλοκαιριού.... Γνωρίζουμε την αντίδραση της εταιρείας και τι θα γίνει με τα δρομολόγια του πλοίου;
  12. Νηρέα μια χαρά τα θυμάσαι. To CO2 είναι μη δηλητηριώδες αέριο που περιέχεται σε πολύ μικρό ποσοστό και στην ατμόσφαιρα. Η αύξησή του συμβάλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και γι'αυτο γίνονται προσπάθειες για τη μείωση εκπομπής του. Από μόνο του όμως και σε φυσιολογικές συγκεντρώσεις δεν προκαλεί βλάβη στον άνθρωπο, σε αντίθεση με το CO το οποίο είναι όπως ειπώθηκε τοξικό και δηλητηριώδες αέριο ακόμη και σε μικρές συγκεντρώσεις. Το CO2 χρησιμοποιείται κατά κόρον στην πηγή μιας πυρκαγιάς για την άμεση μείωση της συγκέντρωσης οξυγόνου, το οποίο αποτελεί κύριο στοιχείο της καύσης. Με τη μείωση ή ακόμα και την εξάλειξη του οξυγόνου δεν μπορεί να υπάρχει καύση. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κίνδυνος "δηλητηριασμού" σε ένα μηχανοστάσιο μετά από χρήση CO2 αλλά κίνδυνος ελλειπούς οξυγόνωσης. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται κάποιος χρόνος για να επανέλθει η συγκέντρωση οξυγόνου στο χώρο σε φυσιολογικά επίπεδα.
  13. Τα νέα αναφέρουν πυρκαγιά που κατασβέστηκε. Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό για το πλοίο.
×
×
  • Create New...