Jump to content
Shipfriends

Superfast VI

eMembers
  • Posts

    1,346
  • Joined

  • Last visited

Uncategorized

  • Interests
    Ships fotography

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Εντάξει να λέμε την αλήθεια δε θα λείψει το FC3 από τη Ραφήνα ούτε σαν πλοίο ούτε σαν χωρητικότητα. Μία χαρά επαρκούν τα πλοία.
  2. Το πλοίο ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του σεζόν στη γραμμή της Ραφηνας και κατευθύνεται προς τα πέριξ του Πειραιά για την ακινησία του. Νομίζω ότι η Βασίλισσα έχει κάνει ήδη πολύ καλό όνομα και έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Με το καλό να επιστρέψει.
  3. Εν πλω για τη Ραφήνα το πλοίο. Την Παρασκευή αναλαμβάνει τα δρομολόγια του Θεολόγος Π.
  4. Αγαπητέ @Nick the Greekγνωρίζουμε όλοι ότι το λιμενικό επιλαμβάνεται των θεμάτων κατόπιν εορτής. Εγώ αναρωτιέμαι όμως, ο πλοίαρχος ο οποίος έχει το command αλλά και την ευθύνη δε θα πρέπει να παίρνει το οκ από το γκαράζ (είτε προφορικά είτε με το cctv) και μετά να φεύγει; Θα μου πεις ότι μπορεί να έχουν εντολές από την εταιρεία να κάνουν γρήγορα, δεν ξέρω. Πραγματικά δεν ξέρω πως μπορεί να λυθεί αυτό το θέμα πάντως όπως έχεις γράψει και αλλού υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ένα ατύχημα.
  5. Αυτά τα τρία είναι το σύνηθες για τον Οκτώβριο. Νομίζω επίσης ότι έμεινε από νωρίς με δύο πλοία η γραμμή, όχι ότι υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά άλλες χρονιές μέχρι τέλος του μήνα ήταν πάνω από δύο.
  6. Αν από ότι φαίνεται υπάρχει μια συνεννόηση για τα χειμερινά δρομολόγια καλώς υπάρχει. Ο ανταγωνισμός έχει νόημα στο σημείο που δεν εξοντώνει ο ένας τον άλλον. Εξάλλου και οι δύο εταιρείες έχουν αποδείξει ότι δεν είναι τυχοδιώκτικες και ότι ενδιαφέρονται για την εξυπηρέτηση των νησιών με συνεχείς επενδύσεις. Είναι βέβαια πολύ ενδιαφέρον το ότι γίνονται εναλλάξ τα δρομολόγια, είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.
  7. Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει με πρόβα αυτή η δρομολόγηση. Μπορεί να είναι και η ιδέα μου.
  8. Πολύ καλό που θα μπει το πλοίο από Ραφήνα. Το περίεργο βέβαια είναι ότι το δρομολόγιο του είναι τελείως πάνω στο Superferry και στο πήγαινε και στο έλα. Η Αικατερίνη έχει πάρει το δρομολόγιο του Άνδρος και κανείς θα περίμενε το Thunder να μπει στη θέση της Αικατερίνης από θέμα ωραρίων.
  9. Μακάρι να μη σταματήσει στο τέλος του μήνα. Αναμένουμε το ΣΑΣ από ότι φαίνεται. Η αλήθεια είναι ότι παρότι είναι στη γραμμή για μικρό διάστημα έχει αφήσει ήδη πολύ θετικές εντυπώσεις.
  10. Νομίζω ότι τα περισσότερα incat (πχ SuperExpress, Naxos Jet) κάνουν πολύ θόρυβο.
  11. Τελικά θα παραμείνει μέχρι το τέλος στη γραμμή του; Βλέπω ότι έχει αφαιρεθεί το Speedrunner Jet από τα δρομολόγια της Ραφήνας.
  12. Σαφέστατα ένα λιμάνι από μόνο του δεν αρκεί, παρότι σε πρώτη φάση θα αποφορτισει την κατάσταση μέσα στον οικισμό της Παροικιάς κυρίως από τις νταλίκες. Επίσης, ένα λιμάνι στη μέση του πουθενά δημιουργεί και νέες συγκοινωνιακες ανάγκες οι οποίες αν δεν ληφθούν υπόψη θα είναι πρόβλημα. Τέλος, αν έχει ένα καλό η Παροικια είναι ότι είναι προστατευμένη από το βοριά. Η θέση που προκρίνεται είναι πάνω στο βοριά. Έχει δρόμο το πράγμα βέβαια, θα δούμε.
  13. Έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην Πάρο για τη δημιουργία νέου επιβατικού λιμανιού καθώς πλέον το υπάρχον αδυνατεί να σηκώσει την κίνηση. Το παρακάτω άρθρο αναφέρεται στις εναλλακτικές προτάσεις. https://naxospress.gr/kyklades/paros-neo-epivatiko-limani-oi-okto-epiloges-i-provlepsi-gia-2-5-ekat-epivates-to-2035/
  14. Σήμερα το πρωί ήρθε στη Ραφήνα το Πλατυτερα και κόβει βόλτες στο λιμάνι. Λογικά έχει να κάνει με την απομάκρυνση των αγκυρών, καδένων κλπ.
  15. Το πλοίο προσέγγισε εκτάκτως στο Λαύριο προφανώς για κάποιο περιστατικό. Μεγάλο σουξέ το Λαύριο τελευταία 😁
×
×
  • Create New...