Jump to content
Shipfriends

enas chiotis

eMembers
 • Content count

  5,682
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

2,918 profile views
 1. Οι επιβάτες μιας γραμμής είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με τις διαρρυθμίσεις. Για παράδειγμα, οι συμπαθείς Ρομά πάντα προτιμούσαν το Θεόφιλος από το Μυτιλήνη, γιατί είχε άπειρους χώρους για τσαντίρωμα. Προσωπικά προτιμώ να δώσω 3 ευρώ παραπάνω και να έχω ήσυχο το κεφάλι μου για όλο το ταξίδι ότι έχω κάθισμα να με περιμένει, παρά να ψάχνω για τραπέζι ή κάθισμα σε βαπόρι με πρωτόκολλο. Μάλλον οι επιβάτες των 12νησων θα πρέπει να ξεκινήσουν να εξhelleniζονται. Για το θέμα κατάλληλο πλοίο σε γραμμή, από το Σεπτέβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία.
 2. enas chiotis

  Λατώ (ΙΜΟ 7394759)

  Όπως το θυμάται κανείς. Φορτωμένο γαύρους, με λοστρόμο τον Τάκη Τσουκαλά να κατευθύνει τα πλήθη, το μακρυνό! 2006.
 3. enas chiotis

  lato_09052006.JPG

  © enas chiotis

 4. enas chiotis

  Brand Loyalty Cards

  Καλά, loyalty card είναι, δε θα βάλουν τον επιβάτη να πληρώνει κι'ολας. Απλά μπορεί να κάνουν ό,τι έκανε η olympic όταν πουλήθηκε στην Αegean. Καταναλώστε τα μίλια σας μέχρι την τάδε ημερομηνία και από εκεί και πέρα μόνο aegean. Απλά κάποιος που έχει χρυσή κάρτα στην hellenic θα θέλει να ξανακάνει όλο το δρόμο από την αρχή για να έχει τα προνόμια της blue star.
 5. Απλά οι συγκεκριμένοι φαντάροι πρέπει να ήταν οι νεοσύλλεκτοι που πλέον παρουσιάζονται κατευθείαν στα νησιά.
 6. Ας γράψω κι εγώ τις δικές μου επιλογές. Ψήφος αναγκαστικά με βάση το αποτέλεσμα, μιας και δεν έτυχε να μπω σε καποιο πλοίο πριν τη μετασκευή του. 1. Αριάδνη (1996). Και μόνο το ότι μπαίνεις με πρωτόκολλο και έχεις το κάθισμά σου και την ψυχική σου υγεία είναι μεγάλο πράγμα. 2. Ευτυχία. Από επιβατηγό σε ΕΓ/ΟΓ δεν ήταν μικρή η διαδρομή. 3. Σαρωνικός. Παντόφλα κλειστή και με κέρατο για όλα τα γούστα. 4. Μυτιλήνη. Μπαλκόνια πλώρα, καταστρώματα πρύμα, και εξαιρετικοί χώροι μέσα. Το πρώτο βαπόρι της Χίου – Μυτιλήνης για πολλά χρόνια. Ίσως ήταν λίγο άβολο που έπρεπε μπαίνοντας από πρύμα να ανέβεις και μετά να κατέβεις για να βρεθείς στα σαλόνια πλώρα. 5. Έλυρος. Εντυπωσιακό και μοντέρνο το χτίσιμο, αν και μας τελείωσαν τα χρήματα στη μετασκευή της τσιμινιέρας, και έμεινε η παλιά από κάτω. 6. Superferry II. Έχοντας το Εξπρές Αθηνά να μας θυμίζει πως ήταν το βαπόρι εξωτερικά, έγινε υποδειγματική μετασκευή τόσο έξω όσο και μέσα στο πλοίο. Μεγάλο πρωτόκολλο και πολλά καταστρώματα για τον κόσμο. 7. Παναγία Σουμελά. Το βαπόρι όταν το είδαμε ψαχνόμασταν από πού και πως φόρτωνε τα ΙΧ, ήρθε στα χέρια του Mr Saos τις καλές εποχές και απέκτησε μοντέρνα πρύμη. Βέβαια αν το κοιτούσες από συγκεκριμένη γωνία, θεωρούσες ότι το πλοίο δεν επιπλέει, αλλά πετάει. 8. Νέαρχος (αν περνάει η ψήφος). Μετασκευή ήταν κι αυτή, λίγο ανάποδη βέβαια. Χαιρόμαστε να το βλέπουμε να ταξιδεύει.
 7. enas chiotis

  Ευαγγελίστρια

  Δεν την έχω πρόχειρη την αναζήτηση, αλλά πριν πολλά χρόνια είχε φέρει πάνω απο 100 επενδυτές από απέναντι. Deniz kusu 4 το όνομά του. Παρέμεινε για αρκετό καιρό παροπλισμένο-κατασχεμένο στο Θόλος της Χίου (έξω από το νερό), και σε καποιο πλειστηριασμό πέρασε στα χέρια της Χιώτικης κατασκευαστικής που το σουλούπωσε και του έδωσε το όνομα Ευαγγελίστρια.
 8. Από την ιστορική σειρά το μινόρε της αυγής, σε μια σκηνή που σίγουρα είναι στη Σαλαμίνα, εκεί που σήμερα βρίσκεται το ναυπηγείο Μπεκρή, διακρίνεται το επισυναπτόμενο πλεούμενο. Για μικρό φαίνεται να έχει αξιόλογο μέγεθος, και χαρακτηριστική γέφυρα. Προσωπικά δε μου θυμίζει κάτι, αν υπάρχει καποιος να του θυμίζει κάτι, ας το αναφέρει.
 9. enas chiotis

  Δηλώσεις δρομολόγησης

  Δηλώσεις 2010-2011, και τροποποιητικές. diloseis2010-2011.xls trop2010_2011.xls
 10. Δηλαδή το καλοκαίρι τα δυο από τα τέσσερα δρομολόγια του πλοίου θα είναι μέσω Ψαρών - Οινουσσών, και για Χίο θα κάνει 9.5 ώρες στα χαρτιά. Άλματα προς τα πίσω για τη βασική γραμμή.
 11. enas chiotis

  Saos Ferries

  Μα ο ίδιος ο πρόεδρος έλεγε το Σεπτέβρη ότι τέρμα η γραμμή του Λαυρίου, τι άλλαξε;
 12. enas chiotis

  Sweet Thirteen

  Χρόνια πολλά, να έχουμε να γράφουμε μίλια.
 13. enas chiotis

  Μακεδονία (IMO 8822052)

  Το δημοσίευμα της Καθημερινής επιβεβαιώνει και την παραπάνω εκτίμηση.
 14. enas chiotis

  Πειραιάς

  Για τους επιβάτες που ήταν μέσα στο πλοίο, βγήκε ανακοίνωση μετά την αναχώρηση από Χίο, ότι το πλοίο θα δέσει στην Ε1, για όσους είναι να ταξιδέψουν από Πειραιά, θα το δουν το πλοίο μπροστά τους. Το θέμα τελικά είναι γιατί έχει αλλεργία με του Αετείωνα το πλοίο.
 15. Μα η ίδια η ανακοινωση του υπουργείου για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, κάνει λόγο για πολιτική και φυσική ηγεσία του ΛΣ. Δεν ειναι στρατιωτική δηλαδη.
×