Jump to content
Shipfriends

enas chiotis

eMembers
 • Content count

  5,590
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

2,307 profile views
 1. Και εντελώς τυχαία βγήκε τώρα που πήρε δρόμο το βαπόρι η πρόσκληση για την απομάκρυνση εξουδετέρωση του πλοίου, αζημίως και αδαπάνως. Γιατί πιο πριν δεν ήταν κίνδυνος για τη ναυσιπλοΐα. Βέβαια η διορία λήγει στις 17:00 σήμερα (ανέβηκε 14:35 και λήγει 17:00), οπότε οι ενδιαφερόμενοι τρέξτε να προλάβετε. Ανακοίνωση - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Δημοσιεύθηκε από egov την Πέμ, 18/01/2018 - 14:35 Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 παρ.4 και του άρθρου 3 του Νόμου 2881/2001 (ΦΕΚ 16 Α΄/06-02-2001) «Ρύθμιση θεμάτων ανέλκυσης ναυαγίων και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει και προς διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στην αζημίως και αδαπάνως ανάθεση της απομάκρυνσης και καταστροφής του Φ/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ», Ν.Π. 11514 σύμφωνα με τις ανωτέρω προαναφερόμενες διατάξεις. Επισυνάπτεται στην παρούσα ως αναπόσπαστο τμήμα της σχέδιο της σύμβασης, που θα κληθεί να υπογράψει ο Ανάδοχος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν σχετικές πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στα Τηλέφωνα 2132147671, 2132147610, Ταχ. Διεύθυνση: Ακτή Μιαούλη 50, Ταχ. Κώδικας:185 36 – Πειραιάς, προκειμένου να καταθέσουν την αίτησή τους για την αδαπάνως παροχή υπηρεσιών απομάκρυνσης και καταστροφής ανωτέρω πλοίου έως και σήμερα 18-01-2018 και ώρα 17:00, στο Γραφείο του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά (στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]) όπου και θα εξετασθούν. Η τελική επιλογή θα γίνει με κλήρωση, που θα διενεργηθεί στο Γραφείο του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά σήμερα 18/1/2018 και ώρα 17:30. hcg.gr
 2. Σύμφωνα με την Αλήθεια, έχει καθαιρεθεί το πράσινο φαναράκι του λιμανιού για να φτιαχτεί νέο, και το ίδιο θα γίνει και με τον κόκκινο. Επιπλέον, προχωρά η θωράκιση του λιμενοβραχίονα (τελικά το ρκ Κερύνεια συμμετέχει σε αυτά τα έργα). Καλά όλα αυτά, αλλά το καλοκαίρι που δε θα έχουμε πάλι τη ράμπα τη γωνίας να δούμε πως θα τη βγάλουμε.
 3. Σαόνησος (IMO 9104627)

  Δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε τι του λείπει για να μην παίρνει χαρτιά, αλλά προφανώς είναι κάτι χοντρό που δεν παίρνει καποιος την ευθύνη να υπογράψει. Θα μπορούσε να είναι ενδεχομένως κατι κατασκευαστικό (όπως είχαμε παλαιότερα το θέμα με τα διπύθμενα στα ferries) ή να έχει να κάνει ενδεχομένως με την αλλαγή του τύπου πλοίου (ro-ro cargo ship είναι στο equasis). Από την άλλη, το μόνο απτό που έχουμε σε δήλωση του ΦΜ, είναι αυτό το ηχητικό στο status, που αναφέρει ότι του ζήτησε η επιθεώρηση και ήρθε ο κατασκευαστής του γερανού για το εξετάσει και να το βγάλει καλό. Χωρίς να ξέρω κάτι, εμένα αυτό μου λέει ότι κάλεσαν τον κατασκευαστή να πιστοποιήσει την κατασκευή. Άρα μήπως η μετασκευή είναι με υλικά και εξοπλισμό που δεν είναι πιστοποιημένος; Επαναλαμβάνω, δε γνωρίζω, αλλά προσπαθούμε με τη λογική να βγάλουμε άκρη στο παράλογο. btw, το βαπόρι νηογνώμονα έχει ή θα πήγαινε με υπογραφή της επιθεώρησης;
 4. Εντάξει, αντί του Αριάδνη το Σάμος δεν το λες και μικρή αλλαγή. Και τα καλοκαιρινά ωράρια για Χίο σταδιακά από τις 6 ώρες του Χίος πέρασαν στις 7+ του Αριάδνη και τώρα πάμε για 8 με το Σάμος. Ας απολαμβάνει ο κόσμος ήλιο και θάλασσα στα καταστρώματα.
 5. Διάφορα μικροατυχήματα

  Από τις φωτό της ert και τη webcam του λιμανιού των Ψαρών φαίνεται να έχει αποκολληθεί, και έχει δέσει στο νότιο κεφάλι του μώλου.
 6. aeolos

  Ropax Aeolos @ vassiliadi drydock. Piraeus 15/01/2018
 7. Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ότι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας εκκίνησης των κύριων μηχανών του Ε/Γ-Ο/Γ “EUROFERRY OLYMPIA” σημαίας Ιταλίας, προκειμένου να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο του για Ανκόνα Ιταλίας, παρουσίασε βλάβη στον προθερμαντήρα/λέβητα, με αποτέλεσμα την άμεση διακοπή λειτουργίας των κύριων μηχανών. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “EUROFERRY OLYMPIA” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 111 επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρίας. hcg.gr
 8. Aeolos (IMO 7207451)

  Η τσιμινιέρα νομίζω θα είναι εξαιρετική με τέτοιο σινιάλο. Το μαύρο μου κάθεται κάπως, αλλά για το πως θα είναι το logo hellenic είχε βγάλει δελτίο τύπου η hsw και δεν το βρίσκω τώρα να το παραθέσω.
 9. Το Νήσος Μύκονος φαίνεται να παραμένει στη Μυτιλήνη προς το παρόν, μιας και παραπάνω έχει 8-9bf. (Και κλάαααμα που δε θα γίνει το δρομολόγιο της Δευτέρας)
 10. Τελικά ΝΠ 8116 γράφει το ρκ στην πρύμη.
 11. Στο λιμάνι της Χίου από χθες ένα κόκκινο (παλιό) ρκ με το όνομα ΚΕΡΥΝΕΙΑ και με διακριτικά ΝΠ 8115 αν θυμάμαι καλά.
 12. Τελικά το περιστατικό με τον πλοίαρχο τις προηγούμενες ημέρες ισχύει ή όχι; Δεν είδαμε ανακοίνωση από το ΥΕΝ.
 13. Γράφει ότι το καλοκαίρι θέλουν να μην πηγαίνουν μέσω Μεστών.
 14. Aeolos (IMO 7207451)

  Πάντως το κουσούρι με τις βαρδιόλες το έχει από παλιά. (Μετά το 2:16)
 15. Media & Ναυτιλία

  Φωτογραφίες του πλοίου Ανδρομέδα λέει, και το ένα είναι γκαζάδικο του Τσάκου και το δεύτερο είναι το κοντεινεράδικο REECON EMIR που είναι στο Ηράκλειο. Λογικά μιλάνε γι'αυτό το Ανδρομέδα.
×