Jump to content
Shipfriends

proud_ionian

Supermoderators
  • Posts

    38,863
  • Joined

Everything posted by proud_ionian

  1. Oμόρφυνε το Κεντρικό Λιμάνι Πότε πέφτει από τη δεξαμενή; ΥΓ: Θα είχε ομορφύνει και το βίντεο, αν δεν βλέπαμε το κέρατο του ρινόκερου, από το 0.22 ως το 1.08
  2. Θα αγγίξει τις 50 μέρες ακινησίας εκ των οποίων 20+ στη δεξαμενή. Πραγματικά απορώ σε τί κατάσταση ήταν το πλοίο και τι προβλήματα είχαν βγει. Αν για το τ.Olympic Champion, υπάρχει η δικαιολογία ότι η ΑΝΕΚ δεν έκανε ούτε τα απαραίτητα λόγω της οικονομικής της κατάστασης, για το Μύκονος, που ανήκει στην Attica σχεδόν 6 χρόνια, δεν υπάρχει δικαιολογία.
  3. Μύκονος στο Αιγαίο και τ.Champion στην Αδριατική έκαναν τον προγραμματισμό, του μ.....υ το πανηγύρι.
  4. Όπως έχουμε δει και στο θέμα του BS Chios, η ακινησία του θα πάει μετά την ακινησία του BS2. Είμαι περίεργος, αν θα βγαίνουν οι μέρες, από την επιστροφή του BS2, ως την έναρξη των καλοκαιρινών δρομολογίων στην Παροναξία στις 31.5. Μην ξαναδούμε το Τάνι Σύρο Τήνο Μύκονο, για κανένα τριβδόμαδο μετά το Πάσχα.
  5. Με όλα αυτά, η ακινησία του δεύτερου Ολλανδού θα ξεκινήσει στις 26.4
  6. Αυτήν την επιπλέον εβδομάδα απουσίας του BS Delos από τη γραμμή του, θα την καλύψει το BS2. Έχω την απορία αν τα αίτια είναι γραφειοκρατικά η ετοιμάζεται κάποιο rotation των Ολλανδών Αδερφών.
  7. Έδεσε εκεί γιατί τελείωσε, για την ώρα με την Παροναξία. Από απόψε ξεκινά Δωδεκάνησα. Στη θέση του BS2.
  8. Το ίδιο δρομολόγιο κάνει αυτό το Σάββατο, 20/4, ο Διαγόρας. ΥΓ: Κάνει και το BS 1 έκτακτο. Ρόδο Πειραιά και από Πειραιά στις 23.00 για Κω Ρόδο όπως παλιά. (Τα Σάββατα όταν είχε πρώωτοκατέβει Δωδεκάνησα.)
  9. Η όλη ιστορία του "Ιπποκράτης", έγινε για να γεμίσουν οι τσέπες ορισμένων. Από την αρχή ήξεραν ότι δεν μπορεί να υποστηριχτεί η βιώσιμη λειτουργία του. Σκανδαλάρα ήταν, απλά πέρασε κάτω από τα ραντάρ, γιατί επισκιάστηκε από άλλα... επιτεύγματα της περιόδου 1990 - 1993. Έτσι για να θυμόμαστε: ΥΓ: εμένα μου άρεσαν οι πρώτες τσιμινιέρες
  10. Σε ένα από τα τελευταία spot της Protergia, φιγουράρει το λιμάνι της Ζακύνθου, με το κοσμαγάπητο Κεφαλονιά δεμένο στη γωνία του τραπεζοειδούς.
  11. Cocaine Hotspot 60 κιλά τσίμπησε το ΛΣ, σε ελληνικής ιδιοκτησίας φορτηγό, που έφτασε από Brindisi τα ξημερώματα της 15.4. Στο ΒΗΜΑ η είδηση. Στα sea chests την βρήκαν;
  12. Εννοείται ότι με τόσο σφιχτά ωράρια, έχουμε τροποποιήσεις επί των τροποποιήσεων και καθυστερήσεις, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες, για να μην κουράζω περισσότερο.
  13. Δικό του λιμάνι είναι το Ηράκλειο, μπορεί να φτιάξει ο ίδιος ότι εγκατάσταση χρειάζεται Κρίνοντας και από όσα είχε πει στη συνέντευξη του Δεκεμβρίου, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα φτιάξει κάτι τελείως συμβατικό και σε πέντε χρόνια να τρέχει και να μην φτάνει. Δεν είναι δα και ο Προκοπίου.
  14. Το USACE εχει τον πρωτο λόγο και συντονίζει την task force που αποτελείται από ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τόπικους αξιωματούχους και εργαζομένους. Στόχος είναι τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου να έχει απελευθερωθεί μία μικρή δίοδος, πλάτους 100μ και βάθους γύρω στα 12, ώστε να μπορούν να διέρχονται μικρού μεγέθους πλοία, φορτηγίδες και feeders κυρίως. Θα χρειαστεί ακόμη ένας μήνας για την πλήρη αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας. Πολλά τοπικά ΜΜΕ της Βαλτιμόρης θεωρούν το χρονοδιάγραμμα πολύ αισιόδοξο. Εν το μεταξύ τα ποσά που ακούγονται για αποζημιώσεις και απαιτήσεις ζαλίζουν. ΥΓ: Εννοείται ότι ακόμη υπάρχει πλήρωμα πάνω στο πλοίο.
  15. Να προσθέσουμε ότι κάτω από τις βαρδιόλες, είναι γραμμένο το όνομα του πλοίου στα Σκωτσέζικα (Scottish Gaelic). Gleann Ruasaidh
  16. Τόσο πίσω που έχει πάει η επιστροφή του τ.Olympic Champion, δεν νομίζω ότι προλαβαίνουν να κάνουν πριν το καλοκαίρι εκτεταμένη ανακαίνιση στο Spirit. Στο σύστημα κρατήσεων φαίνεται να δένει Ιούνιο, αφού πρώτα κάνει δεξαμενισμό το XI. Θα ρισκάρω να προβλέψω ότι θα κάνει ένα καλό συμμάζεμα για να βγεί η σαιζόν και τα υπόλοιπα από Οκτώβρη. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα έχουν το πλοίο εκτός όλο το καλοκαίρι. Βέβαια Attica είναι αυτή...
×
×
  • Create New...