Jump to content


 Photo

10 Χρόνια Shipfriends ή αλλιώς "Βάλε κι Άλλο Κάρβουνο"

28 Feb 2015

Posted by Nick the Greek in Τα νέα του shipfriends.gr

Αγαπητά μου παιδιά,

 

Η έλευση του Μαρτίου 2015, συγκεκριμένα η 3η του μέρα, σηματοδοτεί και την 10ετή παρουσία του φόρουμ τούτου στη "Ζούγκλα του μαυροπίνακα", ή αλλιώς του διαδικτύου. Αν και η προσωρινή μου απουσία κατέστη τελικά μακρόχρονη, θα μου επιτρέψετε την ικανοποίηση της ανάγκης να μοιραστώ 1-2 ιδέες μαζί σας για ένα απόγευμα. Για να είμαι ειλικρινής, γράφοντας αυτές τις γραμμές γελάω με τον εαυτό μου γιατί μου θυμίζω κάτι διευθυντές εφημερίδων ή ιστοσελίδων που για να αυξήσουν τις πωλήσεις των φυλλάδων τους, αναφέρονται σε "βαρυσήμαντο άρθρο του τάδε δημοσιογράφου στο σημερινό φύλλο" ή σε "άρθρο-παρέμβαση της δείνα στρατευμένης πένας". Δεν είμαι τίποτε από τα δύο, και ο λόγοι της απουσίας μου έχουν καθαρά να κάνουν με το φόρτο και τη φύση της εργασίας μου. Οπότε σας γράφω με την ιδιότητα ενός ανθρώπου που ήταν παρών εν τη γενέσει της προσπάθειας.

 

Προσωπικά για μένα, δεν έχει απολύτως σημασία πως το Shipfriends έφτασε τα 10 χρόνια παρουσίας στα τεκταινόμενα. Και τι έγινε δηλαδή? Σιγά τα ωά, που έλεγε κι Νίκος Φέρμας σαν παλιός Περαιώτης βαρύμαγκας στον ελληνικό κινηματογράφο. Σκεφθείτε για παράδειγμα τον Κώστα το Μητσοτάκη, που έχει φτάσει τα 2,500 χιλιάδες χρόνια ενεργούς παρουσίας στα ελληνικά πολιτικά πράγματα.Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης μάλιστα αναφέρει πως η πρώτη του πολιτική παρέμβαση, ήταν επερώτηση στην Βουλή των 500 γύρω στο 441πΧ, σχετικά με το κόστος κατασκευής της δεύτερης από αριστερά Καρυάτιδος του Ερέχθειου, όπως τη βλέπει κανείς από το κεμπαμπτζίδικο του Μπαιρακτάρη :D. Όλοι από κει και πέρα ξέρουμε ποιά είναι η επίδραση του Μητσοτάκη και των ομοίων του στη χώρα μας, και δε νομίζω πως οι περισσότεροι εξ' ημών είμαστε ευτυχισμένοι γι' αυτό. Συνεπώς η μακροβιότητα είναι εν πολλοίς ασήμαντη.

 

Σημασία για την ταπεινότητά μου, έχει η συνέπεια και ο σεβασμός των αρχών που έχεις βάλει στον εαυτό σου, προσωπικά και συνολικά. Αν μιλήσω συνολικά για την ομάδα που ξεκίνησε το εγχείρημα και για όσους το στήριξαν εις το διηνεκές(τι έγραψες πάλι αγόρι μου, ο Στέφανος Χίος είσαι? :D), χαίρομαι και γιορτάζω τα 10 χρόνια αυτά γιατί θεωρώ πως αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχουμε καταφέρει με τη συνδρομή σας. Η παρούσα ιστοσελίδα, τότε όπως και τώρα, δεν κάνει διαφήμιση σε εταιρείες, δεν φτιάχτηκε για την προσωπική προβολή των συμμετεχόντων, δεν σκοπεύει στην προσέλκυσή σας σε παράπλευρες οικονομικές μας δραστηριότητες, δεν δημιουργήθηκε για να κερδίζουμε δωρεάν ταξίδια με τα ακτοπλοικά πλοία, δεν αποβλέπει στο να αποκτήσουμε κοινωνικές επαφές με πλοιάρχους, πληρώματα και στελέχη των εταιρειών, δεν αποβλέπει στο να μας ανοίξει την πόρτα καμιάς βαρδιόλας της ακτοπλοίας, δεν έχει σκοπό την εμπορία φωτογραφιών ή εκδόσεων :D, δεν σκοπεύει στο να αγιοποιεί πλοιάρχους και εταιρείες, ούτε να αναλώνεται σε διάφορα κλισέ περί του μεγαλείου της ελληνικής ναυτιλίας και των ναυτικών της, δεν έχει γενικά κανένα άμεσο ή έμμεσο εμπορικό ή ιδιοτελή σκοπό. Δημιουργήθηκε και συνεχίζει για έναν και μόνο λόγο: γιατί μας φάνηκε καλή ιδέα εκείνη την εποχή, ώστε να κάνουμε το κέφι μας.

 

Θεωρώ λοιπόν πως όπως και την 3η Μαρτίου του 2005, έτσι και την 3η Μαρτίου του 2015, με όλα τα λάθη που έχουμε κάνει, με όλες τις αστοχίες που έγιναν, είτε αρέσουμε σαν πνεύμα και στύλ φόρουμ αλλά και σαν ξεχωριστοί χαρακτήρες, ακόμα κι αν είμαστε φασίστες/ελιτιστές/ηλίθιοι/κολλημένοι/αυστηροί και ό,τι άλλο μας έχει προσαφθεί όλα αυτά τα χρόνια, τουλάχιστον δεν σας είπαμε ψέμματα, ή υποτιμήσαμε τη νοημοσύνη σας. Και είναι τελικά τρομακτικό αυτό, αν κάτσω και σκεφτώ πόσο λίγοι ανθρώποι, στη δική μου ζωή τουλάχιστον, το έχουν κάνει αυτό.

 

Ευτυχισμένα 10ετή γενέθλια Shiprfiends λοιπόν. Και αντί για τα γνωστά κλισέ, Ψυχή Βαθιά σε εκτέλεση του Λαυρέντη και του Αντώνη Μιτζέλου:

 

Με Οικουμενικούς Χαιρετισμούς,

Ο Πειραιώς Ναιάσιος

 

 

688 Views · 22 Replies ( Last reply by seazoom )

115 Views · 0 Replies

 Photo

Ετήσιο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών 2015 στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά

06 Feb 2015

O Λόγος που βγάζει αυτό στις δεξαμενές είναι

 


Μεγάλη Δεξαμενή Βασιλειάδη:

 

ΚΕΝΗ 27.05.2015 - 31.05.2015

 

Μικρή Δεξαμενή Βασιλειάδη:

-

 

 


 

 

αυτός ο λόγος...

 

 

Διοργάνωση του Ετήσιου Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών 2015 στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά

                                                      Πειραιάς,  04.02.2015
                                                                                                                                  

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

         
 
Τη διοργάνωση του Ετήσιου Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών 2015 στο Κεντρικό Λιμάνι Πειραιά ανακοίνωσαν ο ΟΛΠ Α.Ε. και ο “Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών” (ΕΛ.ΣΥ.ΠΑ.Σ.) υπογράφοντας σχετικό Ιδιωτικό Συμφωνητικό.
Η απόφαση του ΕΛ.ΣΥ.ΠΑ.Σ αποτελεί την πράξη ενεργής συμμετοχής του στις εκδηλώσεις της “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2015” που θα γίνει στον Πειραιά στις 28 και 29 Μαΐου 2015, απόφαση που χαιρέτισε ιδιαίτερα ο Δήμος και η Οργανωτική Επιτροπή.
Το Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών 2015 θα γίνει σε χώρους που παραχωρεί ο ΟΛΠ Α.Ε. χορηγικά από τις 27 έως 31 Μαΐου με εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το Σαλόνι θα διεξαχθεί σε κρηπιδότοιχους και χερσαίο χώρο στην Ακτή Περικλέους (πρώην Βασιλειάδη – Υπουργείο) και στις πέτρινες δεξαμενές του ΟΛΠ Α.Ε., δίπλα στο SILO και το HELLAS LIBERTY. Τα σκάφη που θα συμμετέχουν θα εκφράζουν το σύνολο των τύπων των παραδοσιακών σκαφών (καραβόσκαρα, περάματα, βαρκαλάνες, τσερνίκια, κ.λ.π.).
Το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό προσυπέγραψαν από πλευράς ΟΛΠ Α.Ε. ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιώργος Ανωμερίτης και από πλευράς ΕΛ.ΣΥ.ΠΑ.Σ. ο Πρόεδρoς του, ναύαρχος κ. Νίκος Καβαλλιέρος.
Όπως είναι γνωστό κατά τις ημέρες του εορτασμού της “Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015”, της οποίας οι εργασίες θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αναμένονται να προσέλθουν 1.250 σύνεδροι από όλες τις ευρ. χώρες, μέλη της Ε. Επιτροπής,  ενώ έχουν κληθεί όλοι οι φορείς του ευρύτερου Πειραιά, της ναυτιλίας και των λιμανιών, ως συμμέτοχοι με περίπτερα και θεματικές εκδηλώσεις.
Όπως δηλώσαν οι κ.κ. Γ. Ανωμερίτης και Ν. Καβαλλιέρος: “τα παραδοσιακά ξύλινα ελληνικά σκάφη αποτελούν τμήμα της ιστορίας της ελληνικής ναυτιλίας, της ναυπηγικής παράδοσης και του πολιτισμού της χώρας και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις σημαντικές εκδηλώσεις αυτές, στις οποίες φέτος τιμάται ο Πειραιάς και το Λιμάνι του”.  

olp.gr

106 Views · 0 Replies

Site Navigation

Latest Discussions

Online Users

23 members, 65 visitors and 3 anonymous users

Bing, DYNAMITIS, hlektrologos, Google, ARION, express skiathos, Yahoo, Petros P, th_galan, mpolo, Orestis, georgios express, valencay, kyr1, Νάξος, Superspeed 1, minoan, gtogias, 94867, Molmed, coolnet, schoen, Joey, gioannis, nauxa, Ermenegildo


Powered By: Portal v1.0.1 by DevFuse
Based on IP.Board Portal by Invision Power Services